Alla inlägg den 13 april 2009

Av Sofie Fredriksson - 13 april 2009 21:40

Kolla in det hääääär då! Jonny som aldrig skulle ta i den "skållade tomaten".
Tomaten har nu antagit namnet Heintz. Och shit vad jag vill att det ska vara en tjejkisse så den inte ska behöva dras med det namnet... (Tack Urban, jag ger igen...)


               Kolla noga in Jonnys ögon. Helt fascinerad!!


Varm och go luva.
Jonny har nu kommit över Tomatskräcken. Jag hade alltså rätt... Igen.... Han kommer att älska kissen.


                            Lilla Heintz med Max.


                      Nick gullar med Heintz syskon.


Ännu ett syskon som poserar framför kameran ;)


Av Sofie Fredriksson - 13 april 2009 14:41

Jag kan inte förstå. Dessa barn som man älskar så mycket och gör allt sitt bästa för kan fullkomligt - utan större ansträgning från deras sida - driva en till vansinne!

Idag har jag städat. Det innebär hemma hos oss:
-dammsuga
-moppa 2-3 vändor
-torka alla ytor (speciellt på en meters höjd och neråt) man kan komma åt
-torka fönster

-dammsuga igen - när lillen vänt upp och ner på risgrynspåsen, hundmatskålen, brödkorgen (hur han nu fick tag i den), tésilen, vällingburken, brorsornas grusiga skor....
-moppa igen  - när han hittar o'boymuggen på diskbänken från imorse (som jag inte hunnit få in i diskmaskinen), när han kastar runt gröt som inte duger till lunch, när han spottar ut äcklig påskgodis över halva rumsgolvet, när han doppat en leksaksbil i toa (fast man mycket noga har stängt dörren så står han ändå och plaskar där inne)...
-torka alla ytor igen - när han tagit sin lilla nappflaska (som rymmer en större mängd klibbig juice) och dragit och tryckt den mot alla fönsterbrädor han kan nå, alla pälsklädda fyrbenta han hinner ikapp, alla möbler han hinner innan mamman får fatt på honom.
-torka igen - när han hittar en klick gröt som han smetar in i pälsen på en snällt sittande Lea. Den gröt som möjligen blir över kastar han genom rummet så långt det går...

Låt mig säga (för tydlighets skull) att det finns inget, abslout inget, som en liten i den åldern inte kan få tag på. Spelar ingen roll var du gömmer, hur du gömmer och hur mycket du låser in så har den lille busen ändå räknat ut ditt drag innan du hunnit blinka.
Snällt ler han mot dig och bubblar av skratt ena stunden, för att i nästa svep, utan förvarning, ha försett sig med ett humör värdigt satan själv. Och där står du och funderar om det kan vara möjligt att det faktiskt finns aliens, och om det kan vara möjligt att ditt barn i så fall kan tänkas ha förvandlats till en sådan medan du vände ryggen till i en hel sekund....


                   Alla sätt är bra utom dom dåliga!
 

 Snäll och go med mamman --------> Förvandlingen har börjat.....


  Det ilskna monster som har ersatt vår söta, snälla, gulliga lilla gosse...


"Oh shit, hon har upptäckt hela grejen.. Bäst att återgå till söta varelsen igen..."


"Så där ja, då kör vi charmtrolls-offfensiven igen då!"

Av Sofie Fredriksson - 13 april 2009 14:14

Imorgon är det jobba igen. Tro det eller ej, men det ska bli lite skönt att komma tillbaka till jobbet.
Man kan inte vara ledig mer än en par dagar innan det börjar klia i fingrarna och huvudet börjar producera nya alster. Antar att det är ett gott tecken? =)
Jag har så mycket energi att jag faktiskt har städat av hemma idag. Jonny är för en gångs skull nere på studion och gaddar, och då passade jag på att pynta lite (eller avpynta rättare sagt) så att hemmet ska vara propert när han kommer tillbaka.
Idag/ikväll firar vi vår 3-års förlovningsdag. Kanske man skulle kleta på sig lite smink och dra på fina stassen? Hmm?
Nä, det får bli noppiga mysisar och "hårklämmanrescue", jag är ju så snygg som jag är! *garvar högt*
Men gott käk får det i alla fall lov att bli. Ska länsa frysen och se vad jag kan uppbringa. Kantareller i någon form skulle jag tro...
      

Av Sofie Fredriksson - 13 april 2009 14:00

I förrgår var det äntligen dax för min, Max och Nick's minisemester.
Grabbarna fick bestämma vad de ville göra, och det blev....en kryssning med Birka Paradise. Vi har aldrig åkt med den båten förr (vi har inte "båtat" mycket alls faktiskt) men det visade sig vara en bra båt med lite stök, mycket lite fylla och en hel del trevligt folk. Gött!!
Innan båten avgick hade vi två timmars dötid. Vad göra?
Gamla Stan och käka glass så klart!  ;)




Jodå, det var sig likt där. Massor av affärer att dregla i och utanför, massor av glassbutiker, massor av andra butiker.
Det får bli en tur till (minst) dit i sommar. Inte kändes det sämre av att det var riktigt varmt ute för första gången på länge!

Ovido - Quiz & Flashcards