Alla inlägg den 3 februari 2009

Av Sofie Fredriksson - 3 februari 2009 21:26

Pratade just med en god och  snäll, men mycket irriterad kollega. Hon, liksom jag har haft det lite problematiskt med lärlingar. Visst, man vill hjälpa alla rara människor (främst ungdomar) som kommer och vill bli tatuerare, men det finns faktiskt en par saker ni bör förstå innan ni söker plats hos oss:

-Du ska kunna rita, bra ska det också vara. Kom inte och säga att rita är "skit-trökigt" när det är en major part av vårt jobb darling! Rita gärna något mer än svarta tribaler. Såna kan mina grabbar som är 10 och 12 också rita ser ni.
-Du ska veta att det vi sätter i huden är permanent.
Permanent betyder att det stannar för alltid. Det är ingen jäkla lekstuga i studion, där man snor okunnigt folk på pengar och presterar skit som fördärvar dem för alltid. (Ja, det finns laser. Men vill du verkligen bekosta det åt din kund?)
-Du ska kunna ta folk. Var artig, presentera dig, möt kunder med den respekt de förtjänar. Detta moment har inget att göra med konstnärlighet, men inga kunder - inget jobb för din del!
-Ha gärna en s.k portfolio när du kommer till oss (på avtalad tid tack. Hoppar du bara in och sticker en bunt knöliga teckningar under näbben på oss åker du ut!)
En portfolio är en pärm med högkvalitativa teckningar, gjorda av DIG SJÄLV. Kopierat från nätet? Glöm din dröm!! Är du en av dem som suttit hemma och dumkört, så ta med bilder av dina verk med.
-Vi stoppar nålar i huden på folk. Det betyder att det blöder. Där det finns blod, där finns det risk för smitta. I kategorin smitta ingår bl.a: HIV, hepatit B och C och annat trevligt. Gullig liten petitess va? Ta det i beaktande innan du köper Kinatillverkat tattoopaket och börjar hugga hej vilt...
-Säg aldrig, ALDRIG till din chef på studion att "så gör de inte på Miami Ink". ...om du inte har dödslängtan...

Ovido - Quiz & Flashcards