Alla inlägg den 12 januari 2009

Av Sofie Fredriksson - 12 januari 2009 21:28

Så lätt det kan vara att  misstolka.Har ni hört den här? När du ser en pojke sitta i ett äppelträd med ett moget äpple i handen, anta då att han klättrat upp för att sätta tillbaka det äpple han sett falla ner.
Bra va? =)

Nu till något allvarligt jag kommit att tänka på efter att ha haft ett ingående samtal med en av mina kunder i veckan.
Är du en av dem som inte har förutfattade meningar? Så, du har inga såna du heller, trodde väl det... Och inte håller du fast folk i den uppfattningen om vad de en gång var när de nu har förändrats till det bättre? Och du ger alla en ärlig chans va?
Jo du, det tror jag vad jag vill om! Varför? Det ska tant Sofie nu förklara:
Vi har alla någon vi säger "neeej, nu kommer hon/han" åt. Vi har alla någon vi inte låtsas se på affären för att slippa prata med dem.  Vi har alla någon vi absolut inte vill bjuda in men ändå känner oss tvugna att ta med på gästlistan. Vi har alla någon vi inte svarar i telefon för när de ringer, men som vi själva gärna ringer upp när ingen annan vill svara och vi behöver prata av oss lite. Vi har alla någon som vi pratar illa om så fort de gått ut ur rummet eller lämnat byggnaden. Och vi har alla någon som vi hittar på lite elakt skvaller om när vi har tråkigt och brist på samtalsämnen. När den du inte drar jämnt med får framgång hoppas du att de kommer snart att falla som Ikaros från sin himmel. Stämmer det?
Då vill jag att du ska tänka på detta:

Du     är     en      av      dem...       Jag med...

Har du tänkt på det den vägen någon gång? Mhm, nu kommer mina visa utlägg igen. Men det finns ju faktiskt en liiiten liiiiten möjlighet att du själv faktiskt är den dryge jäkeln som ingen vill vara i närheten av någonsin men ändå känner sig tvingad att umgås med.
DU kanske är den som ingen unnar något gott egentligen. Så tänk gärna på det ett tag.
Är du så godhjärtad som du tror? Låter du alla få en likadan chans oavsett vad du har hört om dem tidigare? Bjuder du in dem i ditt hem för att de faktiskt är intressanta människor som du bryr dig om och känner en samhörighet med? Kan du känna uppriktig lycka för andras skull istället för att vältra dig i deras olycka? Kan du säga något gott om den du kanske inte gillar när de lämnar ditt rum? Kan saker kanske uppfattas olika av olika individer?
OCH EN AV DE VIKTIGASTE TANKARNA: Kan du låta folk förändras utan att gnugga deras sår med salt?
Är ni en av de få som far runt med rena tankar så grattis till er! Ni andra- gå och rensa huvudet, för det ni tänker är miljöfarligare än alla utsläpp tillsammans. Moder Gud gav oss en hjärna för att tänka med, se till att göra det.
Lev med snälla tankar och gott hjärta.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards